Lajmi i fundit:

Ribëhet shkolla “Eqerem Çabej” -

Tuesday, 29 January, 2013

Promovohet studimi “Amianti –Azbesti” -

Tuesday, 29 January, 2013

Qyteti antik i Persqopit -

Tuesday, 29 January, 2013

Si të qarkulloni në kryeqytet -

Tuesday, 29 January, 2013

Si të kaloni kohën në Tiranë -

Tuesday, 29 January, 2013

Ç’duhet të vizitoni në Tiranë -

Tuesday, 29 January, 2013

Konkurs fotografie dhe video -

Tuesday, 29 January, 2013

Festivali Shqiptar i Rrokut -

Tuesday, 29 January, 2013

TOB hapet me Gala Operistike -

Tuesday, 29 January, 2013

Si ta bësh për vete me 5 taktika -

Thursday, 24 January, 2013

Objekte të rralla në Kashar

Në fshatin Kus të komunës Kashar, në rrethinat e Tiranës, para pak kohësh, u zbuluan 4 objekte të rralla; rrënojat e një kishe mesjetare, një xhamie mbi 300-vjeçare, që njihet me emrin Xhamia e Kusit, një kishë që ndodhet në pronat e fisit Musteqja, si dhe një varrezë antike.

Agjencia e Shërbimit Arkeologjik pranë Ministrisë së Kulturës, pas këtij zbulimi e ka shpallur fshatin Kus në Kashar si zonë në mbrojtje dhe së shpejti pritet që të nisin gërmimet për të parë potencialin arkeologjik, i cili jep të dhëna më të sakta rreth objekteve.

Sipas ekspertëve zbulimi i kësaj kishe është i rrallë për rrethinat e Tiranës.

Së shpejti pritet që arkeologët të fillojnë gërmimin për të verifikuar edhe potencialet arkeologjike që mund të ndodhen kryesisht në rrënojat e kishës mesjetare, e cila në mënyrë fragmentare ka një mur prej 1 metër lartësi dhe pjesërisht është e mbuluar nga bimësia. Përmasat e saj janë 16 me 7.5 metra, ndërsa gjerësia e mureve është 65 cm.

Komentet janë të mbyllura.